Veckans träning, v 20.

Måndag: -
Tisdag: -
Onsdag: -
Torsdag: -
Fredag: -
Lördag: -
Söndag: Löpning (5 set med 10 stycken 15-sekundersintervaller med 10 sek vila mellan)
 
ALLTSÅ JAG ÄR SÅ JÄVLA GLAD NU!
År 2011 drog jag på mig ett löparknä som har gjort att jag inte kunnat springa mer än 5-10 minuter utan att få ont i knät. Men idag hade vi fys med innebandylaget, löpning i intervallform. Jag tänkte att "vafan, jag åker väl dit och testar så får vi se". Så värmde vi upp med lite lätt löpning i typ 5-10 min och givetvis började det skära som knivar i knät som vanligt. Men så tänkte jag (igen) att "vafan, nu ska jag prova att väcka mina gluteer till liv". Så jag gjorde lite olika rörelser för att "kicka igång" dom, framförallt den högra sidan där jag har löparknät. Sedan provade jag att springa lite till, men försökte springa väldigt upprätt, med en fotisättning något utåtvinklad och med kraftigt frånskjut för att jobba med gluteerna istället för tensor fascia latae. Och det var som att en jävla propp bara lossnade. Det slutade kännas i knät och istället började det bränna som fasen i rumpan. Och efter det så kunde jag älga på hur lätt som helst! Eller, jag var ju tvungen på att koncentrera mig stenhårt på fotisättningen och frånskjutet men alltså DET GJORDE INTE ONT! WOHOO! Jag genomförde hela intervallpasset vilket tog ungefär 30-40 minuter, och totalt sprang jag 4,83 km. HELT SJUKT! Och så jäävla roligt! JAG KAN SPRINGA! Alltså shit shit shit. YES!!!!!1
 

Flyttkaos.

Haha alltså jag har ju ställt till det som attan för mig och Patrik med boende nu... Jag sa ju upp lägenheten på Liljansberget för att jag trodde att Patrik skulle bli kvar uppe i Kiruna tills jag tar examen om ett halvår, så att jag skulle behöva flytta upp till honom när jag är klar med skolan. Med tanke på att det är mycket praktik i termin 6, vilket kan innebära att jag måste befinna mig på annan ort (såsom Östersund, Sundsvall, Storuman osv), samt att jag ska sommarjobba i Kiruna, tänkte jag att det var lika bra att säga upp lägenheten för att spara pengar. Jag har fått ett korridorsrum på Mariehem vilket jag tyckte var bra eftersom jag behåller min kötid, det är låg hyra + det är ingen hyra alls juli-augusti. Men nu har alltså Patrik fått reda på att han ska få jobba i Umeå. Så hux flux stod vi utan lägenhet och vetskapen om att Patrik ska tillbaka hit i höst (exakt datum är dock oklart). Vi kan ju inte bo i det lilla korridorsrummet då liksom... Så igår löste det sig som så att vi fick en lägenhet på Sandåkern via Lerstenen med inflytt 1 juli. Just nu står vi alltså i en slags mellanfas där vi har fyra lägenheter "i rullning". Jag har fått tillgång till korridorsrummet från den 15 maj, jag ska flytta ut ur lägenheten på Liljansberget 1 juni, sedan är det alltså tillträde till lägenheten på Sandåkern 1 juli, samt att vi har lägenheten uppe i Kiruna som så småningom måste sägas upp. Hahah alltså det är så rörigt just nu. Så jävla korkat att säga upp lägenheten på Liljansberget. Mitt sämta beslut på länge (eller till och med någonsin?) :P Det är ju bara en massa krångel med att flytta grejer hit och dit. Har sålt en massa möbler och köksprylar också, så det är ju bara köpa nytt igen :P Haha och tanken var ju att det skulle bli billigt, men nu blir det ändå dubbla hyror i sommar... Flyttkaos deluxe!
 
Men men, lägenheten på Sandåkern var fin i alla fall och den har ett bra läge nära centrum och nära Patriks jobb. Så det blir nog bra till slut... Kanske till jul? xD Såhär ser planlösningen ut (49 kvm):
 

Veckans träning, v 19.

Måndag: -
Tisdag: -
Onsdag: Innebandy, 60 min
Torsdag: -
Fredag: -
Lördag: -
Söndag: -

Veckans träning, v 18.

Måndag: -
Tisdag: Gym (rygg)
Onsdag: Innebandy, 60 min
Torsdag: Gym (ben)
Fredag: -
Lördag: -
Söndag: -

Första maj 2017.

Hej hej och glad valborg/första maj!
Idag har jag varit ledig så jag har flyttpackat en del. Har sagt upp lägenheten på Liljansberget och ska tillbringa sommaren uppe i Kiruna. Sedan får vi se vad det blir för boende till hösten... Nästa helg har vi planerat att köra upp ett släp till Kiruna och första juni kommer jag troligtvis flytta in i ett korridorsrum (gärna på Nydalahöjd men får se vart det blir). 
 
Nu är det en vecka kvar tills jag fyller år. I år blir jag 27 men busschauförren i Kiruna trodde inte på att jag behövde vuxenbiljett (vilket man gör om man är över 25) när vi skulle till Björkliden häromveckan. Haha. Så det känns ju bra i alla fall. Om jag fick önska mig något skulle det nog vara:
 
Iittala teema, mugg/kopp i Pearl Grey, 0,3 l
Har två stycken redan men vill gärna ha fler för de är så fina och goda att dricka ur.
 
 Camelbak Forge Vacuum, kaffemugg, 0,4 l
Perfekt att ha i bilen eller till skolan.
 
 Morgonrock i linne från H&M.
Så fin och mysig ♥
 
 En pulsklocka som kan lagra information om puls och läggas in i dator/mobil. Fast det kan kanske alla pulsklockor nu för tiden? Hade varit coolt med inbyggd GPS också så man kan se hur långt man gått/sprungit/cyklat/skidat också.
 
Idag var jag i alla fall på stan en sväng och gjorde synundersökning och beställde nya glasögon. Det blir som en födelsedagspresent till mig själv. Skulle få hämta ut glasögonen om ungefär två veckor. Optikern ba "syns det bättre nu... eller nu...?", så var det suddigt först, och sedan blev det alldeles glasklart. Jag svarade att det blev bättre med den sista varianten varpå optikern svarar "den första är skärpan på dina gamla glasögon". Haha, det behövdes nya glasögon helt enkelt. Ser mycket sämre på vänster öga än på höger. 
 
Men men. Ska fortsätta med flyttpackandet. Ha det gott!
/ Matilda

Veckans träning, v 17.

Måndag: Cykel SPRINT, 30 min
Tisdag: -
Onsdag: Innebandy, 60 min
Torsdag: Gym (bänkpress och marklyft), 60 min
Fredag: -
Lördag: -
Söndag: -

RSS 2.0