En topphelg.

Hej hej!
Efter två veckor av i stort sett konstant ösregn har det äntligen blivit lite sommarväder igen i Kiruna. Det har utfärdats klass 1- och 2-varningar för höga flöden här i trakterna på grund av att det har regnat så mycket. Det har också varit temperaturer kring 6-10 grader så har fått åka till och från jobbet med fleecetröja, regnkläder och gummistövlar varje dag. Men i fredags sprack det äntligen upp lite, alldeles lagom till helgen! 
 
Igår var det dock molnigt på dagen, så jag var mestadels inomhus. Passade på att städa i lägenheten, var bara ut för att slänga lite skräp. Men på kvällen (ca kl. 22) letade sig solen fram och det blev ett fantastiskt ljus på husen i stan, så jag beslöt mig för att ta cykeln till Luossa för att titta på solnedgången. Det var ett mycket bra beslut. Jag har inte betraktat jättemånga solnedgångar men denna var verkligen den finaste jag sett, och har på känn att den kommer bli svårslagen. Ljuset och färgerna gjorde att allt var helt magiskt vackert! Jag började min promenad upp mot toppen av Luossa ungefär kl. 22.45. Solen gick ner ungefär kl. 23.20, så jag kom i alldeles perfekt tid. 
 
Stannade till ungefär halvvägs upp i backen för att betrakta staden och gruvan i kvällssolen. Så himla fint med alla blommor också.
 
På samma ställe men åt andra hållet lös solen så starkt att man fick kisa med ögonen. 
 
Uppe på toppen av Luossa. Så vackert så man tappar andan.
 
Det var alldeles vindstilla, bara lite lätt bris högst uppe på toppen.
 
Alltså! ♥ Detta är liksom 15 min från där jag bor?
 
Solnedgångsselfie.
 
Färgerna ♥ Sån fin blandning av orange, rosa, blått och grönt.
 
Idag (söndag) när jag vaknade var det blå himmel och strålande solsken. Sommarkänslan kom äntligen tillbaka! Det har känts som höst innan. Jag hade turen att få frågan av Annelie (Patriks arbetskamrat) om jag ville följa med ut på en liten topptur, upp på Aptasvaara. Det ligger bara en liten bit utanför Kiruna. Det var inte skyltat speciellt bra, men man åker förbi Rymdcampus och så finns det en parkering där man kan ställa bilen för att sedan gå upp på toppen. En alldeles lagom tur för att bli lite andfådd och svettig på vägen upp, för att sedan kunna ta en fika och njuta av utsikten. Annelie hade med sig kaffe och jag tog med gifflar och ballerina-kakor. Det var superfin utsikt och vädret alldeles ypperligt vackert.
 
Uppe på toppen av Aptasvaara. Man hade utsikt över både Kebnekaise, Kiruna stad, Kirunavaara och Luossavaara. Haha, med i bild kom också några av alla flygfän som flög i luften. Blev lite myggbiten men hade med myggmedel så det gick bra.
 
Det syns inte riktigt här, men åt andra hållet hade man utsikt till Jukkasjärvi. 
 
Snälla Annelie som tog med mig ut på tur! Vi åkte från Kiruna vid kl. 16 på eftermiddagen och var hemma igen vid 19 :) Alldeles lagomt. Sån lyx att ha dessa miljöer så nära hemmet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0