Glass på Luossa

I måndags var det jättefint väder. Jag hade egentligen tvättid men skyndade mig att boka om den så att jag och Patrik kunde vara ute i solen på eftermiddagen. Vi åkte och köpte glass, sedan tog vi bilen upp på Luossa och satte oss i en varsin brassestol och mådde gott. 
 
Ord är egentligen överflödiga.
 
 <3
 
 Slå den här fotbilden om ni kan!
 
Avslutar med två bilder på nya bilen. Är så glad över den!

En topphelg.

Hej hej!
Efter två veckor av i stort sett konstant ösregn har det äntligen blivit lite sommarväder igen i Kiruna. Det har utfärdats klass 1- och 2-varningar för höga flöden här i trakterna på grund av att det har regnat så mycket. Det har också varit temperaturer kring 6-10 grader så har fått åka till och från jobbet med fleecetröja, regnkläder och gummistövlar varje dag. Men i fredags sprack det äntligen upp lite, alldeles lagom till helgen! 
 
Igår var det dock molnigt på dagen, så jag var mestadels inomhus. Passade på att städa i lägenheten, var bara ut för att slänga lite skräp. Men på kvällen (ca kl. 22) letade sig solen fram och det blev ett fantastiskt ljus på husen i stan, så jag beslöt mig för att ta cykeln till Luossa för att titta på solnedgången. Det var ett mycket bra beslut. Jag har inte betraktat jättemånga solnedgångar men denna var verkligen den finaste jag sett, och har på känn att den kommer bli svårslagen. Ljuset och färgerna gjorde att allt var helt magiskt vackert! Jag började min promenad upp mot toppen av Luossa ungefär kl. 22.45. Solen gick ner ungefär kl. 23.20, så jag kom i alldeles perfekt tid. 
 
Stannade till ungefär halvvägs upp i backen för att betrakta staden och gruvan i kvällssolen. Så himla fint med alla blommor också.
 
På samma ställe men åt andra hållet lös solen så starkt att man fick kisa med ögonen. 
 
Uppe på toppen av Luossa. Så vackert så man tappar andan.
 
Det var alldeles vindstilla, bara lite lätt bris högst uppe på toppen.
 
Alltså! ♥ Detta är liksom 15 min från där jag bor?
 
Solnedgångsselfie.
 
Färgerna ♥ Sån fin blandning av orange, rosa, blått och grönt.
 
Idag (söndag) när jag vaknade var det blå himmel och strålande solsken. Sommarkänslan kom äntligen tillbaka! Det har känts som höst innan. Jag hade turen att få frågan av Annelie (Patriks arbetskamrat) om jag ville följa med ut på en liten topptur, upp på Aptasvaara. Det ligger bara en liten bit utanför Kiruna. Det var inte skyltat speciellt bra, men man åker förbi Rymdcampus och så finns det en parkering där man kan ställa bilen för att sedan gå upp på toppen. En alldeles lagom tur för att bli lite andfådd och svettig på vägen upp, för att sedan kunna ta en fika och njuta av utsikten. Annelie hade med sig kaffe och jag tog med gifflar och ballerina-kakor. Det var superfin utsikt och vädret alldeles ypperligt vackert.
 
Uppe på toppen av Aptasvaara. Man hade utsikt över både Kebnekaise, Kiruna stad, Kirunavaara och Luossavaara. Haha, med i bild kom också några av alla flygfän som flög i luften. Blev lite myggbiten men hade med myggmedel så det gick bra.
 
Det syns inte riktigt här, men åt andra hållet hade man utsikt till Jukkasjärvi. 
 
Snälla Annelie som tog med mig ut på tur! Vi åkte från Kiruna vid kl. 16 på eftermiddagen och var hemma igen vid 19 :) Alldeles lagomt. Sån lyx att ha dessa miljöer så nära hemmet.

Inredningsplaner.

Hej hej!
I slutet på augusti blir det flytt till den nya lägenheten i Umeå. Vi har redan fått tillträde till den, lägenheten är vår från 1 juli. Vi har dock ingen möjlighet att flytta in nu eftersom vi bor och jobbar i Kiruna. Lite drygt, men jag tror och hoppas att det kommer bli bra i den nya lägenheten. Eventuellt kanske vi åker ner till Umeå nån helg och bara flyttar alla grejer från det lilla korridorsrummet som jag hyr just nu så vi har det bortgjort. Men vi får se hur det blir. Jag ser i alla fall fram emot att få flytta dit och inreda och göra det hemtrevligt. Vi kommer att behöva köpa en del nya grejer, bland annat en ny säng. Jag hoppas att vi äntligen ska kunna ha en "ordentlig" säng. Tidigare har vi inte haft plats med en större än 140 cm bred. Nu borde vi åtminstone få plats med en 160. Här är lite grejer som jag skulle vilja införskaffa till den nya lägenheten:
 
 
En ny soffa. Gärna en rak, och gärna en bäddsoffa så att folk lätt kan komma och hälsa på och sova över. Den här är från Mio och heter Vaxholm. Tyckte den var väldigt fin. Finns i flera olika fina färger också. 
 
Som sagt, en ny säng. Kanske en sån här från IKEA med ekben? Så kan man köpa förvaringslådor att ha under.
 
Ett skåp till badrummet. Gärna LILLÅNGEN från IKEA.
 
Mattor. Vill ha en ny matta att ha vid soffan, och det skulle också vara härligt med en matta under köksbordet. Den här är från IKEA och heter HODDE. Kostar 699 kr och är 300x200 cm.
 
Den här skulle jag vilja ha i sovrummet, eller kanske i köket. Block matta från House Doctor.
I sovrummet skulle jag också vilja ha ett fårskinn :)
 
Jag vill också ha nya stolar till matbordet. Kan inte bestämma mig vilken typ bara. Här är fyra olika från IKEA: IDOLF, INGOLF, NORRARYD och NORRNÄS. Det lutar åt svart i alla fall :P
 
Sen är det prio på att få in en dismaskin i lägenheten. Det finns inte i dagsläget, men det är förberett för både diskmaskin och tvättmaskin. Tvättmaskin får vi väl se så småningom om det behövs. Vi kommer ha tvättstugan på samma plan som vi bor, så det är inte säkert att det blir aktuellt. Men, diskmaskin och säng är i alla fall prio 1.

En kvällstur i Nikkaluokta.

Hej!
I helgen har jag och Patrik varit lediga. Vi har haft en superbra helg. I lördags var det lite halvtrist väder på dagen, men mot eftermiddagen började det spricka upp. Då tog vi bilen till Nikkaluokta och gick en sväng till sjön Laddjujávri.
 
I början var "stigen" mest en grusväg. 
 
Vi stannade till och kände på vattnet. Jättekallt.
 
Vyerna är så fantastiskt fina. Man får tänka bort Patriks hjulbenta gubb-pose bara ;)
 
Sen kom vi fram till sjön och den här majestätiska vyn över Kebnekaisemassivet.
Om man ska ta sig till Kebnekaise fjällstation kan man åka båt över den här sjön för att spara lite tid och energi.
 
Groupie med Keb.
Det blev ganska varmt att gå så jag hade bara på mig linne. Dålig val dock, det blev ungefär åtta myggbett på axlarna. 
 
 Vi lagade nudlar på spritköket.
 
Alltså man blir så lycklig för det är så fint. En dag vill jag stå där uppe på toppen av Keb. Kanske i augusti :)
 
Sån lyx att kunna dra hit och äta middag till vyerna av Keb i kvällssolen bara sådär.
 
Obligatorisk fjällfie i motljus innan avgång tillbaka till bilen. 
 
Hittade fina blommor.
 
Vet dock inte vad det är för sorts blommor?
 
Tyvärr var Lap Dånalds stängt. Men vi hade ju med oss mat så det gick bra :) Förutom nudlar åt vi gifflar, smågodis och drack kaffe.
 
På vägen tillbaka till bilen. Detta är Tjeurajokkens hängbro.
 
Vattenflödet var ganska lågt så vi passade på att vada ut och fylla våra vattenflaskor med friskt fjällvatten.
 
Vi stannade till vid en utsiktsplats som ligger bredvid Nikkaluokta kapell. Den här bilden är tagen kl. 20.45.
 
Sen var vi tillbaka där vi började. Nöjda och glada :)

RSS 2.0