Post-tenta.

Hej hej!
Det är över en månad sedan jag bloggade senast... Så tänkte att det var dags att kika in och skriva ett inlägg, speciellt nu när jag äntligen har lite ledig tid :) Haha alltså den här veckan... Jag har skrivit tenta idag mellan 9.00-12.30, så hela den här veckan har varit tentavecka. Senast jag bloggade så höll vi fortfarande på med beteendevetenskaps-kursen och skrev hemtenta. Den blev godkänd och sedan har vi hållt på med den så kallade "stroke-kursen", och det är alltså den jag skrivit tenta på idag. Försöker tänka tillbaka på vad jag gjort sedan jag bloggade senast förutom plugg...
 
Helgen efter att hemtentan lämnades in och förra kursen avslutades så åkte jag och Patrik till Stockholm och hälsade på Mackan, Mikaela och lilla Gustav. Sedan var det kursstart för stroke-kursen på måndagen. Det har varit FYSS-pub och terminspub på villan, jag har jobbat, arrangerat pulkarace och korvlunch med fysiska FYSS, spelat innebandymatcher i Sunday League, tittat på IBK Dalen (herrar) - Storvreta, varit hemma i Norrköping över en helg, sökt nytt extrajobb och varit på två intervjuer osv osv... Det känns verkligen som att allt har gått i ett.
 
...Men idag skrev jag alltså tenta och det känns SÅ HIMLA SKÖNT att den här kursen äntligen är över! Jag har upplevt den här kursen som rätt spretig och det har varit svårt att få ett bra grepp om allt. Har verkligen tentapluggat i panik nu sista dagarna för att få ihop allt. Det har varit upplärning för nya på jobbet dessutom så jag har haft fullt upp där mån-tis denna vecka. Förra veckan hade vi två seminarier och i måndags var det praktisk examination dessutom, så de har verkligen varit intensivt. Man har inte riktigt kunnat fokusera på tentaplugget förrän två dagar innan tenta liksom, och eftersom kursen som sagt är väldigt spretig så har det känts väldigt stressande. Men det kändes ändå helt okej på tentan nu, jag svarade på alla frågor så det borde räcka till ett godkänt i alla fall. Men det var en jättekonstig tenta. En av frågorna var exempelvis den här:
"Den första Alien-filmen hade undertiteln i rymden kan ingen höra dig skrika. Stämmer detta? Motivera ditt svar."
Haha känns ju fruktansvär orelevant att kunna svara på denna fråga om man ska jobba som fysioterapeut i framtiden liksom. Jag ska ju för fan inte upp i rymden och jobba? Jättekonstigt som sagt.
 
Efter tentan så drog jag, Helena och Christian till IKSU och lunchade på Hansson & Hammar. Lyxigt att vara helt ledig nu och få äta lite god mat och slappna av såhär på fredagen. Det har vi förtjänat! Ikväll ska jag och Helena baka äppelpaj och spela TV-spel. Jag har köpt Star Wars Battlefront till PS4, så det ska vi spela. Imorgon och på söndag ska jag jobba så ska försöka maxa avslappningen nu :)
 
Ha en trevlig helg! /Matilda
 
Vädret i tisdags! :)

RSS 2.0