När familjen var på besök.

Familjen kom ju alltså upp hit söndagen den 26 juli. Det var sista dagen av UFF och både jag och Patrik jobbade på kvällen. Sedan jobbade jag mån-tors hela veckan, men vi hittade på massa roliga saker efter att jag slutat :) Det är ju ett tag sedan nu, får se om jag minns allt rätt ^^
 
På måndagen var jag först tvungen att åka till Mariehems vårdcentral, där jag lämnade blodprov för celiaki. Fick för övrigt tillbaka provsvaret idag och det var negativt. Så då är jag nog bara laktoskänslig. Därefter mötte jag upp familjen inne i stan. Vi gick och kollade i lite affärer och handlade. Efter stan åkte vi och hälsade på hemma hos Robban och Lotta. De bjöd på Afternoon Tea, så det var massa goda kakor och grejer :D
 
På tisdagen var det helt OK väder så då åkte vi ut till glassbonden och åt massa god glass. Jag tog en bägare med tre kulor: blåbär, mango och viol. Sjukt gott var det. Sedan strosade vi runt lite i de fina omgivningarna där innan vi åkte tillbaka till Umeå. Där tog vi också en liten rundtur och kollade bl a in kyrkudden och Älvtåets gröna. Sedan fick jag skjuts hem och de andra åkte till Robban och Lotta som var i en stuga vid Obbola. Jag var trött, somnade vid 21.
 
Nästan hela familjen vid hängbron hos Glassbonden.
 
Under onsdagseftermiddagen var det dags att ta en tur på stan igen. Kikade i fler affärer och tog en fika på caféet "Fika!" nere i Väven. På kvällen gjorde pappa sin berömda köttfärslimpa som var supergod.
 
På torsdagen brassade vi upp till Piteå. När vi kom fram så checkade familjen in på hotellet och sedan möttes vi upp på O'learys och åt middag. Jag tog fish n' chips = svingott. 
 
Fredagen bestod av lite sightseeing i Piteå. Först fika hemma hos Mona och Janne för att ladda upp lite. Vi åkte sedan och kollade in Backens handelsområde lite smått, åt matsäck på Gläntan och besökte parken med vindkraftverk. Framåt kvällen så åkte vi tillbaka hem till Mona och Janne där vi spenderade kvällen i uterummet med massa god mat och dricka. Alla var där (18 pers!) vilket var fantastiskt mysigt! Lova var lyrisk över att få leka med Jossan och Johanna såklart :)
 
Dagen efter så gick vi på stan i Piteå några timmar. Vi tog också en fika på Nodo innan vi åkte hem mot Umeå igen. På kvällen åt vi middag i form utav lax och vitkålsmos. 
 
Sedan var det redan söndag och dags för min kära familj att åka hemåt. Tycker att veckan var helt underbar men det gick alldeles för snabbt. Vädret blev ju ändå helt OK under veckan men nästa gång hoppas vi på badväder :)
/ Matilda
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0