Nytt matbord.

 
När mamma och pappa kom upp i helgen så hade dom med sig ett nytt matbord som jag bett dom köpa på IKEA på vägen upp. Jag har länge velat byta matbord. Tidigare har vi haft ett svart bord som egentligen är ett skrivbord. Men nu har vi bytt till ett vitt, utdragbart BJURSTA-bord. Det blev så himla fint! Jag ät jättenöjd. Köket känns mycket större och ljusare nu. Nu tycker jag bara att det saknas en matta att ha under matbordet så att det fula golvet inte syns så mycket. Golvet är visserligen praktiskt då det är lätt att rengöra, men riktigt fult om du frågar mig. Så en matta hade varit toppen. Får se om jag hittar någon fin :) Tips mottages tacksamt. 

Veckans träning, v 39.

Sammanfattning av veckans träning:
 
Måndag: -
Tisdag: Mage
Onsdag: Axlar, biceps, rygg
Torsdag: Bröst och triceps
Fredag: Ben
Lördag: -
Söndag: -
 
Det blev en rätt slapp helg träningsmässigt då familjen kom upp för att hjälpa lillebror att flytta in i sin lägenhet. I fredags hjälpte jag till att bära massa möbler, och i lördags coachade jag mamma och pappa genom ett crossfit-pass på jobbet. Det var kul :) Mina kära päron kämpade på riktigt bra :) 
 
Idag är det måndag och jag har varit 5 timmar på gymmet och dels haft gymintron men även tränat själv. Det blev axlar och triceps. Men nu ska jag och Patrik krypa ner i soffan och kolla på Inception. Hade gött!

Dagens träning, 29/9.

Triceps och axlar.
 
Triceps pushdown:
Uppvärmning: 1 set x 15 reps, 10 kg
4 set x 7 reps, 12,5 kg
 
Triceps pushdown med rep:
4 set x 8 reps, 10 kg
1 set x 4 reps, 12,5 kg
 
Dips på stepbräda:
4 set x 12 reps, kroppsvikt
 
Hantellyft åt sidan:
Uppvärmning: 1 set x 15 reps, 3 kg
4 set x 10 reps, 4 kg
 
Axelpressar:
5 set x 4-5 reps, 10 kg
 
Rear deltoid:
4 set x 15 reps, 10 kg

Dagens träning, 26/9.

Ben.
 
Uppvärmning: 15 reps benpress, 40 kg
 
Goblet squat:
15 reps x 5 set, 16 kg
 
Benpress:
15 reps x 4 set, 60 kg
 
Hamstring curl, ett ben i taget:
8 reps x 4 set, 10 kg

Dagens träning, 24/9.

Hej hopp! Idag var jag på jobbet för att hålla en konsultation, sedan körde jag ett pass med axlar, rygg och biceps. Det var vad jag var sugen på så det fick det bli :) Passet innehöll följande övningar.
 
Hantellyft åt sidan, 5 set
Axelpress, 5 set
Excentriska chins, 4 set
Bicepscurl med hantlar, 5 set
Bicepscurl i dragmaskin, 4 set
Latsdrag, 4 set
 
Det var ett riktigt gött pass med bra pump i axlar och biceps.
 
Efter passet åkte jag hem och lagade middag. Sedan drog jag och lillebror till hans nya lägenhet och lämnade lite prylar. Mor och far + systrar kommer upp i övermorgon med fler möbler så att lillebror kan flytta in ordentligt :) Han sover på soffan hos oss tills dess. Ska bli kul att hjälpa till att få det hemtrevligt där i helgen.
 
Men nu ska jag äta lite kvällsmat och sedan knoppa. Trevlig kväll!

Veckans träning, v 38.

Sammanfattning av veckans träning:
 
Måndag: Ben
Tisdag: -
Onsdag: Rygg och biceps
Torsdag: Bröst och triceps
Fredag: Ben
Lördag: -
Söndag: Axlar, lite rygg

Dagens träning, 21/9.

Axlar.
 
Hantellyft åt sidan.
Uppvärmning: 15 reps, 3 kg
1 set x 7 reps, 4 kg
3 set x 15 reps, 3 kg
 
Axelpress.
4 set x 10 reps, 7 kg
 
Militärpress.
4 set x 7 reps, 10 kg + stång (vet ej vad stången väger i dagsläget, det var en lite lättare än standardstängerna).
 
Avslutade sedan med några excentriska chins, 2 set x 3 reps. Gjorde även 2 set x 5 reps där jag försökte dra mig så långt upp som möjligt.

Söndag 21 september.

 
Halli hallå!
Härligt med söndag :) Igår kväll var jag och Jonte hemma hos morbror Robert med familj. Vi åt middag (hemgjord vegetarisk pizza) och sedan efterrätt (glass). Sedan pratade vi en massa och lekte med lilla Judith. När vi kom hem (typ vid 21) så var lägenheten full av Patriks skolkompisar :) Så då satt vi uppe med dom. Trevligt :)
 
Imorse låg jag i sängen riktigt länge, gick inte upp förrän vid 11.30 tror jag. Då blev det god frukost i form utav havregrynsgröt med blåbärssylt och kokt ägg med kaviar. Sedan har jag mest tagit det lugnt. Har lagat mat (potatismos och falukorv i ugn), och efter det städat köket. Nu sitter jag och fördriver tiden innan jag ska till ner till Fitness24Seven och träna axlar. Sedan blir det nog en lugn kväll ikväll.
 
Tillbehör till dagens frukost.

Dagens träning, 19/9.

Kort benpass
 
Började med rörlighetsträning, bland annat squat-to-stand och att sitta ass to grass med rak rygg.
Därefter körde jag:
 
Goblet squats, 16 kg
6 set x 10 reps
 
Pistoler, kroppsvikt
6 set x 1 rep på varje ben
 
Dagens träningsoutfit ^^,
Gömmer mitt nylle mellan en relativt nyinköpt keps och världens bästa Houdini Power Houdi. Till det ett gult träningslinne från Casall och tights från Under Armour som är SUPERSKÖNA men tyvärr lite för stora i midjan, så jag måste dra upp dom hela tiden.

Lägger en jobbig vecka bakom mig.

Hej hej! Jag brukar inte använda mig av uttrycket "Thank God It's Friday" med idag känns det verkligen så. TGIF!
 
Den här veckan har varit så himla dryg. Jag har känt mig ledsen, nedstämd och haft en klump i halsen varje dag på grund av olika omständigheter. Men igår eftermiddag lättade det lite grann, bland annat tack vare att jag fick ha min första PT-kund vilket var hur kul som helst! Nu på förmiddagen fick jag dessutom andra positiva besked så nu känns det som att jag kan dra en lättnadens suck, pusta ut lite och slappna av för en stund. Så himla skönt att veckan slutade på ett bra sätt. Fick plötsligt energi och känner mig gladare igen. Vädret är fint och ikväll ska jag och Patrik kolla på innebandy. IBK Dalens damer har seriepremiär mot Huddinge. Hoppas att glädjen håller i sig hela helgen och att jag kan ladda upp med positiv energi inför nästkommande arbetsvecka.
 
Igår kväll fick det bli en celsius innan träningen. Sedan fick jag svårt att somna på kvällen pga allt koffein. Tror inte jag somnade förrän efter 01.30.
 
Hade gött!
/Matilda

Dagens träning, 18/9.

Bröst och triceps
 
Hantelpress, 10 kg
4 set x 8 reps
 
Armhävningar, kroppsvikt
3 set x 3 reps
 
Triceps pushdown med rep, 15 kg
5 set x 5 reps. På sista två seten gjorde jag även 4-5 excentriska reps (fick hjälp av Patrik att dra ner repet, bromsade sedan på tillbakavägen). 
 
Dips, kroppsvikt
4 set excentriska dips
 
Liggande tricepspress, 6,5 kg
5 set x 10 reps

Dagens träning, 17/9.

Rygg och biceps.
 
Chins
5 set x 3 reps med orange band
 
Latsdrag
5 set x 3 reps (40 kg)
 
Sittande rodd
4 set x ca 5 reps (blandade lite här, började med 25 kg, ökade till 30 kg för att avsluta sista setet på 35 kg)
 
Hantelrodd
3 set x 7 reps (10 kg)
1 set x 5 reps (12,5 kg)
 
Bicepscurl med hantlar, 5 set
7 reps x 5 kg
7 reps x 6 kg
5 reps x 7 kg
3 reps x 8 kg
3 reps x 8 kg
 
Bicepscurl i dragmaskin
4 set x 5 reps (10 kg)

Matsedel v. 38

Hej hopp! Här kommer matsedeln för denna vecka. Hade lite tomt på idéer men kom på några nya rätter i alla fall. Det känns som att man aldrig kan få för lite middagstips, så därför tänkte jag att jag kan dela med mig av vår matlista. 
 
Måndag: Lax- och kräftstjärtspasta
Tisdag: Kycklingwok med grönsaker och nudlar
Onsdag: Spagetti och köttfärssås
Torsdag: Kyckling, BBQ-sås och ris
Fredag: Falukorv i ugn med potatismos
Lördag: Ost- skink- och broccolipaj
Söndag: Lax och ris
 
Roliga nyheter är att Jonatan fick en "lägenhet" igår (ett studentrum i korridor), och det verkar som att han får flytta in redan i slutet på denna vecka. Ska bli roligt att få hjälpa till att flytta in lillebror i sitt första egna crib.
 
Men nu ska jag planera träningspass! Hade gött!

Dagens träning, 15/9.

Benpass idag igen! Det blev lite liknande det i fredags.
 
Frontböj
Uppvärmning: 20 kg x 10 reps
30 kg: 7-7-7
35 kg: 4-3-4
 
Goblet squat
20 kg: 11-11-11-11
 
Utfall med kroppsvikt, foten på bänk
5-7-8-8-8-8
 
Hamstring curl
30 kg: 10 reps
35 kg: 8 reps
40 kg: 5-5
 
Dessutom en cykeltur till och från gymet. Har precis kommit hem och sitter och dricker en proteinshake från Fitnessguru. Smakar skit. Alldeles för sött. Och vi har två burkar hemma... Påminn mig om att aldrig köpa proteinpulver från Fitnessguru igen, om jag skulle få för mig att göra det :P

Veckans träning, v 37.

Hej hej! Här kommer en sammanfattning av veckans träningspass. 
 
Måndag: -
Tisdag: Rygg och biceps
Onsdag: Bröst och triceps
Torsdag: Marklyftstorsdag och axlar
Fredag: Ben
Lördag: -
Söndag: Biceps, triceps, axlar
 
Imorgon tänker jag kickstarta veckan med ett ben- och magpass.

Vilodag.

Hej hej!
Idag är det lördag och jag har en vilodag från träningen. Under dagen har jag haft träningsvärk som kommit smygande och blivit värre nu under kvällen, men inte i benen (körde ju benpass igår) utan i magen. På benpasset igår så hade jag fokus på att verkligen spänna bålen och få upp ryggen så rakt som möjligt, så den inre bålmuskulaturen fick verkligen sitt igår. Det känns. Gött är det! Och det känns verkligen att träningsvärken sitter djupt inne i magen. 
 
Så, vad har jag pysslat med denna lediga dag? Jo, jag och Jonte har byggt ihop IKEA-möbler. Patriks och min nya sängstomme levererades i torsdags och först idag hade vi tid att montera ihop den. Patrik har varit iväg på nollning hela dagen så jag tog Jonte till hjälp. Det har gått skitbra, även om det tog rätt så lång tid. Sedan monterade jag även sjäv ihop ett Hemnes sängbord, så vi har ett varsitt likadant :) Det är jättefint i sovrummet nu :) Haha fast jag fick en liten chock av att sängen är så himla hög. Känns som att man ska ramla ur och dö (typ). Men man vänjer sig säkert :) Jag och Jonte gick även en promenad till vallokalen och förtidsröstade idag, så nu är det gjort :)
 
Dålig bild, men här är sängen i alla fall (Brimnes från IKEA). Alldeles nymonterad. 
 
Imorgon blir det en relativt lugn dag. Ska träna armar och axlar och möblera om lite till hemma bara. Det är ju väldigt trångt i vår lilla lägenhet nu när lillebror kommit upp och bor på soffan, så jag måste fixa lite space. Hoppas på att vädret är lika fint imogon med så att man kan gå ut på en promenad. 
 
Hade gött! Kram.
/Matilda.

Dagens träning, 12/9.

Hej hej! Denna kväll blev det fredagsfys före fredagsmyset. Vid kl 18 cyklade jag ner till Fitness24Seven för att köra ett benpass. Jag gillar att köra ben på fredagar för då kan man lägga sig och dega i soffan på kvällen med trötta ben och med gott samvete. Dagens pass såg ut såhär:
 
Frontböj
Uppvärmning: 10 reps - 20 kg
5-5-6-5-5 (30 kg)
 
Goblet squat
10-10-10-10-10 (16 kg)
 
Hamstring curl
10-8-8-8-8 (30 kg)
 
Benpress
8-6-5 (70 kg)
 
Andra paret nya tights. Riktigt sköna! 

Dagens träning, 11/9.

Marklyftstorsdag!
 
Helt ärligt glömde jag bort hur många sets det blev, men någonstans mellan 7 och 9 set med marklyft blev det i alla fall. Körde 3-4 repetitioner per set. De första på 50 kg, sedan på 60 kg och slutligen på 62,5 kg. Sjukt länge sedan jag körde marklyft senast.
 
Därefter gled jag runt lite på jobbet, och när det blev tråkigt fick det bli lite axlar också. Superset med hantellyft åt sidan och axelpressar. Avslutade med några set militärpress. Nu ska de satans små axlarna växa till sig! 
 
Fotade föresten ett par av de nya brallorna idag. Kika i inlägget nedan :)

Träna med PT - så funkar det!

En del har kanske inte tränat med PT förut och vet inte riktigt hur det går till. Därför tänkte jag förklara hur jag går tillväga i detta inlägg.
 
Steg 1 - konsultation.
Jag börjar alltid med en konsultation som är helt och hållet kostnadsfri. Det innebär att vi bokar en tid då vi träffas och sätter oss ner för att prata om dig, dina mål och dina förutsättningar. Jag utgår från en mall med frågor där vi diskuterar din målsättning, tidigare träning, skador/sjukdomar och kost. Du får även fylla i en hälsodeklaration där du svarar på frågor om din hälsa. Eventuellt genomför jag även en funktionsanalys vilket innebär att du får göra enkla tester så att jag kan se hur din kropp fungerar. Allt detta gör jag för att kunna skräddarsy träningen utefter dig och din kropp. När vi sedan börjar närma oss slutet av konsultationen avrundar jag med att föreslå ett upplägg som passar just dig - hur ofta och hur länge vi behöver träna tillsammans för att du ska nå dit du vill. Sedan väljer du själv hur många PT-tillfällen du eventuellt vill boka. Konsultationen tar cirka 30 minuter.
 
Steg 2 - genomförande av träningen.
När du bestämt dig för att boka PT-tillfällen så börjar det riktigt roliga! Jag tar fram ett träningsprogram som är baserat på konsultationen och anpassat för just dig. Därefter träffas vi och går igenom programmet. Jag visar övningar och korrekt utförande. Därefter pushar och peppar jag dig att genomföra träningen så bra som möjligt. Efter varje pass dokumenterar jag vad vi gjort så att vi kan se din utveckling. En del vill träna med PT en gång i veckan. En del vill träffas oftare eller mer sällan än så. Du bestämmer!
 
Steg 3 - uppföljning och utvärdering.
Genom att ständigt utvärdera de dokumenterade passen kommer jag att kvalitetssäkra din träning. Jag genomför regelbundet behovsanalyser för att säkerställa att träningen passar ditt behov och dina mål. Vid regelbundna tillfällen utvärderar vi alltså hur det gått, ger varandra feedback och kollar ifall något behöver ändras i programmet.
 
Som personlig tränare ligger hela mitt fokus på att hjälpa dig med din träning så att du får ut det bästa av varje pass. Tveka inte att kontakta mig för en kostnadsfri konsultation. Du når mig på matilda.bergstrom[at]fitness24seven.com. Varmt välkommen!
 
 
/ Matilda

Shopping: träningsbyxor och sport-BH'ar.

Jag tänkte visa mina senaste inköp från Sportamore. Jag har köpt två par tights och två sport-BH'ar. Det kommer gå åt nu när det är sådana kläder jag jobbar i. Och så är det ju alltid gött med nya träningskläder! Gör att man blir ännu mer sugen på att träna dessutom :) Jag beställde faktiskt ett tredje par byxor från Kari Traa men de fick jag skicka tillbaka då de inte satt något bra. En del tights har ju tendensen att skapa en fruktansvärd "camel-toe", och så var det i detta fallet, haha. Men följande saker fick stanna hemma i alla fall:
 
 
Till vänster: Adidas Clima YG Tight. Till höger: Under Armour Authentic Tight.
 
 
Nike Victory Compression Bra i vitt och svart.
 
Jag har Nikes sport-BH'ar sedan tidigare och tycker att de är bäst. Har en till svart och även en orange med lila Nike-märke. Största I-landsproblemet är när alla Nikes jag äger ligger i tvätten och jag måste använda någon av de andra gamla sport-BH'arna :P De är långt ifrån lika bra som dessa. Byxorna är jag hittills väldigt nöjd med också, men jag måste använda dom lite mer och tvätta dom några gånger innan jag fattar ett slutgiltigt beslut om de är bra eller inte :) Vi hörs! Over and out.

Bröllop i Ängelholm.

Hej! Jag har ju glömt att berätta om förra helgen då vi var på bröllop i Ängelholm. Vi åkte ner fredagen den 29/8 med flyg. Först till Arlanda, sedan vidare till Ängelholm/Helsingborg airport. Vi hade rätt många timmar att slå ihjäl på Arlanda så då kollade vi på The Office, lyssnade på P3 dokumentär och åt lunch på O'learys. När vi kom fram till Ängelholm så var vi tvungna att springa in i lite affärer och köpa en del nödvändiga grejer som typ hårspray, compeed etc. Sedan lyckades vi hitta till hotellet (Best Western Hotel Paletten) och checkade in. Kort efter att vi anlänt kom även Patriks gamla lumparpolare med flickvän till hotellet så vi möttes upp och gick för att äta middag. Vi hade först tänkt äta på Harrys, men där var det fullt. Så lite av en slump gick vi in på en liten restaurang vid ett gathörn som hette 19hundra. Denna lilla pub/cocktailbar/restaurang visade sig vara fantastiskt härlig och mysig. Jättefin inredning, skön bakgrundsmusik och trevlig personal som dessutom hade gått all in på 1900-talstemat i sin klädsel. Och maten sen - såå gott! Jag åt majskycklingfilé med hickory & honey glace som serverades med potatisgratäng, bearnaisesås samt "kockens utvalda primörer och puréer". Allt detta på en härlig grillplanka. Ska du till Ängelholm så rekommenderar jag varmt 19hundra. Är sjukt nöjd över att vi lyckades hamna på ett så trevligt ställe på ren slump.
 
På lördagen så startade vi givetvis dagen med hotellfrukost. Därefter gick vi ut på en promenad och strosade längs ån i Ängelholm. Jättemysig stad faktiskt! Sedan var det dags att göra sig i ordning för kvällens bröllop. Vigseln ägde rum kl. 15 i en mysig gammal kyrka och det var såklart jättefint alltihopa. När brudparet var gifta åkte vi till festlokalen Woodlands Country Club som låg vid en golfbana. Allt var jättefint ordnat och mat och dryck var jättegott. Vid 01.30 på natten var festen slut och vi åkte hem till hotellet igen. Där satt vi vakna på hotellrummet och snackade långt in på småtimmarna.
 
Efterrätten ♥ Och så ser man lite av bordsdekorationen som var jättefin!
 
På söndagen blev det återigen hotellfrukost. Vilken lyx! Jag älskar hotellfrukost. Sedan tog vi det lugnt på hotellrummet innan det var dags att checka ut vid 12. Då åkte vi till det nygifta brudparet och åt grillad korv med bröd. Sjukt gott dagen efter :) Vi var kvar hemma hos brudparet tills det var dags att åka till flygplatsen på eftermiddagen. Planet från Ängelholm gick vid 19.30 och vi landade i Umeå vid midnatt. Sammanfattningsvis var det en väldigt trevlig helg och det var superhärligt att få komma iväg och upptäcka en ny stad och lära känna nya människor. Toppklass helt enkelt!

Dagens träning, 9/9.

Igår blev det ett pass rygg och biceps nere på Fitness24Seven. Jag körde:
 
Latsdrag
Sittande rodd
Hantelrodd
Bicepscurl med hantlar
Bicepscurl med stång
 
Jag har beställt lite nya träningskläder från Sportamore och hade på mig nya byxor på passet. Hade tänkt fota men det glömde jag bort. De är riktigt fräna :) Kanske postar en bild senare idag.

Matsedel v 36.

Hej hej!
Här kommer veckans matsedel:
 
Måndag: Köttfärssås och spaghetti
Tisdag: Rester sedan förra veckan
Onsdag: Köpesmat (jag var i Sthlm hela dagen, det blev kyckling teriyaki i Kista galleria)
Torsdag: Korv stroganoff och ris, gröna ärtor
Fredag: Tacos
Lördag: Köttbullar (hemgjorda), kokt potatis, brunsås, broccoli, lingonsylt
Söndag: Lasagne, rivna morötter
 
Ska snart sätta mig ner och skriva nästa veckas matsedel. Så skönt att ha det planerat! Håller även på att skriva ner ett nytt träningsprogram åt mig själv. Har under våren och sommaren bara kört det som fallit mig in (och en hel del CrossFit), men nu är det dags att återgå till en strukturerad träningsplan. Fokus kommer ligga på att bygga styrka, så jag kommer köra en hel del tungt. Känns gött!
 
Glad efter min första dag på jobbet i torsdags! :) Vill du träna med mig så finns jag på Fitness24Seven i Umeå.

RSS 2.0