Måndag 28 juli.

Efter veckor av värmebölja så sjönk temperaturen några grader idag. Det har varit ungefär 25 grader under dagen, i skrivande stund är det bara 19. Men det känns rätt skönt att inte behöva svettas konstant. Jag har jobbat 7 dagar i rad nu, och jag ska jobba imorgon också, men sedan har jag tre härliga dagar ledigt. Då blir det en sväng upp till Piteå. Har inte varit där sedan i påskas, så jag längtar efter att få komma upp dit och träffa alla. Patrik har varit där uppe en hel del så jag har varit ensam hemma rätt mycket under juli månad. Därför ska det också bli skönt att ha några lediga dagar tillsammans där uppe. 
 
Jag har precis sålt lite möbler till olika folk som varit förbi här hemma. När jag varit ensam hemma har jag bland annat fördrivit tiden genom att möblera om i sovrummet. Nu har jag gjort plats för en större säng, så jag hoppas att vi inom en snar framtid kan köpa en 140 cm BRIMNES-säng från IKEA :) Skulle bli så bra! Jag har dock inte berättat för Patrik vad jag gjort så jag längtar också tills vi åker hem och han får se hur det ser ut :) Det blir nog en bra överraskning :) 
 
Men men. Nu ska jag chilla i soffan framför TV'n en stund. Avslutar med lite blandade bilder från den senaste veckans jobb. Hade gött!
 
Vi säljer klubbor för 1 kr/styck. Dessa med violsmak är farligt goda. 
 
Igår hade vi en liten "praktikant" på jobbet. Vid ett tillfälle var jag tvungen att gå ifrån kiosken en stund. Då stod han kvar där inne och delade ut golfklubbor till folk som ville spela. "Jag har fixat allt nu, du behöver bara ta betalt!".
 
Idag (och alla andra måndagar) hade vi besök från Holmsunds tropikhus. Detta är en skäggagam. De hade också med sig en fågelspindel, en skorpion, tre olika ormar och en glasögonkajman...
 
Och en jobb-selfie!

Dagens träning, 20/7.

Idag var jag tillbaka på löparbanan för att testa knät. Förra gången sprang jag 5 min och det gick hur bra som helst. Idag, två dagar senare, tänkte jag testa att springa 10 min. Så fort jag kommit igång så kände jag dock en konstig känsla i höger höft och ca 5 min senare känner jag den bekanta, skärande smärtan i knät. Bara att lägga av alltså. Blev så jävla ledsen. Har inte varit ute och sprungit mer än 1 km på tre år. Och jag som älskar att springa. Hur är det möjligt? Hur kan det sitta i så länge? Blir inte riktigt klok. Mer rehab it is. Jävla inflammationsjävel. 
 
Men men. Efter att ha sprunigt mina 5 min så bestämde jag mig i alla fall för att göra air squats för att ta ut frustrationen. Så det blev 100 air squats på så kort tid som möjligt. Bra tempo, bra flås och ingen smärta i knät av det. Skönt. Och så en rejäl träningsvärk på det idag.
 
Nu blir det till att rulla på foam rollern. Hejsvej...

Dagens träning, 18/7.

I förrgår tränade jag ett axelpass men innan dess hade jag inte tränat på en månad. Det har varit fullt upp med att avsluta jobbet i Norrköping, jobba på Sportscamp, flytta upp till Umeå och jobba här uppe. Idag körde jag mitt andra pass efter uppehållet. Jag vill komma igång med löpningen på riktigt nu, en sisodär 3 år sedan jag fick mitt löparknä. Så idag löpte jag 5 min på löparbanan på friidrottsarenan. Sedan gjorde jag mina löparknä-övningar.
 
Höftvickningar, 3x15 på varje sida
Musslan, 1x15 på varje sida
"Jane Fonda"-lyftet, 1x15 på varje sida
 
Därefter gjorde jag totalt 70 armhävningar. 30 st på fötterna, 40 st på knäna.
 
Idag har jag för övrigt varit ledig från jobbet så jag och Patrik åkte till Bettnes och solade några timmar. Det var fantastiskt skönt, och vilken vacker strand! Jag tog ett dopp också och det var alldeles lagom temperatur, ca 20 grader skulle jag tippa på.
 
Men men. Jag känner att suget att blogga börjar komma tillbaka lite smått så jag hoppas kunna uppdatera lite mer framöver. Hade gött!
 
 

RSS 2.0