Jullov: dag 1 av 17.

Nu har jag jullov! Idag är första lediga dagen av sjutton! Underbart. I torsdags hade vi julavslutning på skolan, och efter det hade vi samkväm i arbetslaget. Vi tränade CrossFit, åt pizza, hade musikquiz och åt middag med de andra lärarna på skolan på restaurang Athena. Mycket trevlig dag!
 
Igår jobbade jag min sista dag för terminen. Efter jobbet blev jag hämtad av farmor och Alf och så åkte vi ut till krokek och hade lilljul. Åt julmat och klädde granen :)
 
Idag har jag varit på resande fot hela dagen. Åkte först tåg till Uppsala där jag mötte upp Mackan. Sedan har vi åkt bil upp till Umeå där jag nu befinner mig. Blir någon dag här, sedan brummar vi vidare upp till Piteå där vi ska fira jul och nyår :) Snön har tydligen fallit över Piteå idag, så det ser ut att bli en vit jul trots det varma vädret som varit (12 grader varmt i Norrköping för några dagar sedan).
 
Hade gött! /Matilda

Löparknät är tillbaka...

Hej hej!
Gjorde comeback på innebandyplanen igår. Vi mötte Mjölby borta och vann med 8-6. Riktigt kul att spela innebandy igen! Exra kul att man fick hänga en kasse i debutmatchen också :) Hansen lade en riktig smörpass från högerkanten så det vara bara att smacka in den.
 
Dessvärre fick jag ont i mitt löparknä i tredje perioden... Inte kul. Var dock smart och klev av direkt. Idag har jag kört igenom dessa övningar:
 
 
Får hoppas att det hjälper. Har även rullat på min foam roll och smörjt med Voltaren. Sprang runt på stan förut och letade efter värmebyxor men hittade inga. Skitirriterande då jag vet att var och varannan innebandyspelare/fotbollsspelare/handbollspelare/whatever har såna. Men var fan hittar man dom?
 
Skickade även iväg ett mail till en rehabklinik i stan, hoppas på att dom ringer imorgon och har en tid till mig nu i veckan. Blir eventuellt en stötvågsbehandling i så fall. Hoppas på att dom kan hitta grundorsaken till problemet och ge mig övningar anpassade till mig också.
 
Men men. Imorgon blir en kortvecka. Den inleds intensivt med betygssättning i Psykologi 2A, sedan blir det lugnare. På torsdag har eleverna julavslutning och då ska vi i arbetslaget ha lite samkväm. På fredag blir det planering (och eventuellt sluta tidigare), lilljul med familjen och sedan bär det av norrut på lördag :)
 
Over and out! /Matilda

En helg i Stockholm.

Hej hej!
I fredags, efter att ha kört igenom det traditionsenliga CrossFit-passet, så skyndade jag mig hemåt för att göra mig i ordning. Skulle nämligen hoppa på tåget upp till Sthlm vid 19-tiden. Patrik och jag bestämde lite spontant att vi skulle ses där (i Sthlm alltså) för att hänga med Mackan och Mikaela. Tyvärr så härjade stormen Sven vilket ledde till att både Patriks flyg och mitt tåg blev inställt. Så istället fick det bli en myskväll hemma i lägenheten framför Idol.
 
Vi bokade om biljetterna så vi träffades i Sthlm vid lunchtid på lördagen istället. Vi gick en sväng i gamla stan, lunchade på Texas longhorn, kollade in NK och stannade till på en pub innan vi landade hemma i Mackans lägenhet framåt sena eftermiddagen. Då lagade Patrik entrecote med potatisgratäng vilket var jättegott. Sedan drog vi till BallBreaker för att spela bowling och golf i en golfsimulatur. Mycket trevligt!
 
Idag så vaknade vi vid 10 och käkade frukost tillsammans. Sedan fick jag skjuts in till centrala Sthlm där jag hann strosa lite i några butiker innan jag tog tåget tillbaka till Norrköping. Köpte en svart kofta på JC. Väl framme i Norrpan så blev jag upphämtad av mor och far och så drog vi till Ica maxi. Tanken var att vi skulle till IKEA först men snöstormen stoppade oss. Inne på Stadium hittade jag ett par pjäxor i min storlek till reapris (1700 kr istället för 2999 kr), plus att jag köpte en julklapp till Patrik och kläder till mig själv som jag ska ha på julafton. Så det blev en riktig shoppingdag idag!
 
Det blev en gofika på nyöppnade Coffehouse (Ingelsta shopping) med mor och far. Mums!
 
Nya pjäxor! :)
 
Nu är jag hemma. Ska snart krypa ner i sängen och sova. Imorgon ska jag iväg till Linköping och spela skol-SM med tjejerna. Ska bli intressant att se hur jag klarar av att vara coach - en utmaning! Bara två veckor kvar till julledighet nu, hoppas tiden går fort!
 
Hade gött, over and out!

RSS 2.0